Loading...

Werkwijze

Al sinds ik een klein meisje was trokken mensen en kinderen die net even iets anders waren mij erg aan. Tijdens de stages op de pabo vond ik het leuk om kinderen te begeleiden die een extra steuntje nodig hadden om verder te komen. Later heb ik dit uitgebouwd in mijn stages tijdens de studie orthopedagogiek.

Op het speciaal onderwijs heb ik kinderen in groepen en individueel begeleid. Daar lag mijn kracht. Ik keek wat een kind nodig had en stemde mijn begeleiding hierop af. Ook heb ik een aantal maanden een kijkje mogen nemen bij een kinder en jeugdpsychiater in het Academisch ziekenhuis te Utrecht. Hier heb ik mijn onderzoek afgerond. Mijn banen in het onderwijs als leerkracht, docent, mentor, RT er etc. hebben veel bijgedragen aan mijn werkwijze. Wat hebben kinderen nodig en wat is mogelijk.

Na een fusie bij de Ambelt (nu onderdeel van de Onderwijsspecialisten)  zag ik mijn kans en ben ik voor mijzelf begonnen. Dit is een jarenlange droom die nu na vele jaren ervaring en kennis werkelijkheid wordt. De tijd is er nu rijp voor!

Ik ben altijd al een creatief denker geweest en denk  buiten de lijntjes. Als orthopedagoge, zorg coördinator en trainer heb ik dit op OSCAR (Orthopedagogisch Service Centrum Apeldoorn en Regio) mogen uitdragen. Wat heeft een kind nodig, welke positieve eigenschappen heeft een kind en hoe is het systeem erom heen. Omdat ik aandacht wil besteden en echt contact wil met een kind, werk ik niet met protocollen. Ik werk op maat!

Visie
Mijn visie is dan ook dat problemen in je hoofd zitten. Je leven vormgeven zoals jij dat wilt en met de kracht die je hebt. Mijn houding is open en puur zonder vooroordelen. Dat maakt dat ik echt luister (ook tussen de regels door) en dat mensen zich gehoord en gezien voelen.

Locatie

Ik werk in mijn praktijkruimte, bij jongeren thuis of op school.

OVER MIJ

Ik ben Patrizia de Jong Di Natale en ben freelance orthopedagoge/trainer/docent en coach.

CONTACT

Gunninglaan 38
7314 NJ Apeldoorn

06 – 19 04 88 81

info@patriziadejong.nl